Det 8. Bud; Du må ikke bruke store grafikk-bilder som bakgrunn!



Hvor stor bør en bakgrunn være?

En tommelfinger regel sier mindre enn 5 Kb.

Bakgrunnsfiler som er for store, kan hisse opp selv den mest tålmodige surfer. Husk også alltid på, at grafikken er cached på systemet ditt når du kikker på siden. Mange utviklere ser grafikken raskt og er overrasket over at folk klager. Sørg for å tømme cachen din og teste hastigheten på siden din.

Skal bakgrunnsbilder være så små at du nesten ikke kan se dem?

Nei da. Mange tror at den eneste måten å minske bilder på, er å skalere dem ned. Med GIF bilder har du en annen mulighet.

Som nevnt i Det 7. Bud, kan vi også minske størrelsen ved å begrense antallet av farger. En 4 bit GIF er som regel ganske lite.

Derfor, reduser dimensjonen og reduser fargene. Ved å gjøre begge deler, kan du ENKELT få bakgrunnsgrafikk i en fornuftig størrelse.

Hvorfor bør vi ikke bruke interlaced grafikk?

Interlacede bilder er mer snakk om laste ned enn ikke-interlacede bilder.

Ved å gjøre bakgrunnen din interlaced, irriterer du kun surferen. Interlacing ble implementert slik at vi skulle få en fornemmelse av bildets utseende. Dette gjør at vi kan bla rundt uten å skulle vente på at grafikken blir lastet ned fullstendig.

Ærlig talt: Interlacing er bare bortkastet tid. Vi må vente på at den blir lastet ned helt og helt ærlig, det betyr ikke noe om jeg kan danne meg et inntrykk av bildet litt tidligere. Jeg tror at de fleste surfere gir meg rett i det.


Du er velkommen til å la andre se denne URL'en. Dette arbeidet, er Copyrighted 1995 av forfatteren, Sean Howard, og er IKKE frigitt til public-domain. Enhver form for distribusjon og kopiering av dette materiale er forbudt uten skriftlig tillatelse fra forfatteren.
Kommentar fra oversetteren:
Etter at ha fått Sean Howard's velsignelse, har jeg etter beste evne forsøkt å oversette original teksten fra engelsk, da noen nordmenn fremdeles har lettere for å forstå norsk, enn engelsk. God fornøyelse med lesingen.

Copyright er likeledes også gjeldende for den norske oversettelsen. Steinar D. Varsi (steinar@varsi.net)